Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.04.2009 21:01 - "ГЗС" - роман за теб
Автор: vagemit Категория: Изкуство   
Прочетен: 1284 Коментари: 2 Гласове:
1



Ето го и романът, на който посветих три години труд. Картинката в профила ми е лицевата част на корицата му. На задната би трябвало да се мъдри снимка на усмихнатия автор, а до нея - кратка библиография на издадените му произведения. А пък веднага под тях, в рамките на по един абзац, няколко утвърдени в литературните среди имена да се надпреварват да изтъкват достойнствата на новата творба и да хвалят качествата и уменията на талантливия й създател. Обаче при мен не е така. И не защото се срамувам от външния си вид или от липса на библиография. Просто съм спестил на интелигентния читател всичките тези ненужни тривиалности, които по моему подценяват неговото собствено мнение и литературен вкус.
Постарал съм се да му осигуря часове на приятно единение с магията на художественото слово. Като по не много скромното ми мнение смятам, че съм се справил.
Има душевни наслади, както за почитателите на изтънчения стилистичен финес на изказа, съчетан с ненатрапчиво загатнати философски размисли, така и за любителите на динамичната фабула и неочакваните обрати.
Но все пак не мога да оставя изкушения си четящ събеседник в пълно сюжетно неведение и без никакъв жокер. За едни романът ще е надникване в атмосферата на порасналите и улегнали вече герои от култовото "Вчера" и на техните по-млади следовници. За други ще е интересен ракурс за личностните преживелици на съвременния жител на глобалното „село“ в двата неотменни за ежедневието му паралелни свята - реалния и виртуалния. Трети ще се впечатлят от разнообразието на гледните точки при обсъждането на непреходната за човечеството тема – Секса. Четвърти ще видят приключения по огневите точки на планетата. Пети ще намерят друго, а шести - още по-друго. Затова нека в мислите си всеки сам да допише книгата. Така, както би желал да изглежда, ако я пишеше той.

Та тази е вкратце насоката на повествованието. Всичко останало се намира между страниците на книгата. И който изпита непреодолимо желание да го прочете може да се свърже с мен посредством настоящия блог или на ел.пощата vagemit@abv.bg





Гласувай:
1




1. анонимен - култовото "Вчера" викаш...
16.04.2009 20:22
тва да не е нещо за нашта езикова в ловеч... :-;
нов филм ли ше правите... яко...
цитирай
2. анонимен - Не е "Вчера", а Днес :)
08.06.2009 11:54
Поздравления за романа! Препоръчвам го на цялата Галактика, не само на Езиковата!
Получих го лично от Вас на входа на Театъра, с автограф :) и това беше анонс към безкрайните мигове изтънчено удоволствие, които предлага feedback - Езиковата, Ловеч.
Чакаме още! Нямат край човешките щения... :)
д-р Дарина Петрова
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vagemit
Категория: Изкуство
Прочетен: 13597
Постинги: 1
Коментари: 2
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930